Je kinderen voldoende laten drinken: maak water minder saai!

Hydratatie is essentieel voor kinderen. Regelmatig drinken kan je doen bij de maaltijden, maar ook tussendoor, tijdens en na het sporten en op alle andere mogelijke momenten. Gemiddeld heeft een kind 1,5 liter water per dag nodig. Dit zijn ongeveer een achttal glaasjes. In warme periodes is het bovendien extra belangrijk dat kinderen voldoende drinken aangezien ze vocht verliezen door te zweten. Wees extra alert bij ziekte, dan is voldoende drinken nog belangrijker.

Heeft je kind vaak hoofdpijn? Te weinig drinken kan ervoor zorgen dat je je minder kan concentreren.

Vind je kind water maar saai? Geef het dan een smaakje! Denk aan het toevoegen van vers fruit zoals schijfjes limoen, citroen, bessen of aardbeien. Hou je van kruidig? Voeg een vleugje munt of basilicum toe voor een kruidige twist. Zelfs komkommer en gember zijn echte aanraders. Met deze kleine toevoegingen transformeer je gewoon water in een heerlijke dorstlesser!

Wintertopper: water, appel en een vleugje kaneel!

Denk eraan dat fruitsappen en suikerrijke dranken oppeppend kunnen zijn. Water is nog steeds de beste keuze voor ons gebit. Suikers zijn een ideale voedingsbodem voor ongunstige bacteriën in je mond. Die bacteriën breken de suikers af waardoor er zuren kunnen ontstaan. Heel slecht voor ons gebit.

Laat je kinderen dus voldoende drinken om hen gehydrateerd te houden. En vergeet niet om hen te laten weten dat water drinken niet alleen goed is voor hun lichaam en hersenen, maar ook leuk kan zijn met een beetje creativiteit!

Previous
Previous

Tips voor selectieve of moeilijke eters